2 comments

 1. Coincidim plenament en la filosofia del decàleg de la Plataforma, però des d’un punt de vista tècnic pateix d’una mancança imperdonable i incomprensible.
  En cap punt anomena la bicicleta mes enllà d’una ambigua referència a la “mobilitat no motoritzada”
  La bicicleta en la mobilitat urbana es el mitjà mes eficaç, menys contaminat, mes segur, mes econòmic pel sector públic i pels particulars, mes eficient, (fins i tot mes que el caminar), mes flexible, de porta a porta, el mes universal, (85% de la població), desprès del caminar,(95%), mes sa-ludable,…
  A Barcelona en que el 80% dels viatges son inferiors als 6 km, la bicicleta es un mitjà idoni.
  Una mobilitat urbana sostenible, eficaç, eficient, no perillosa i solidaria és únicament possible amb una racional distribució modal, (modal split), entre els QUATRE mitjans, no TRES, a peu, bici, transport públic i cotxe.
  A Barcelona, (2% de vitages en bicicleta) ens trobem molt lluny dels exemplars models de les ciutats dels països nòrdics o baixos amb uns percentatges del 25-35% de viatges en bicicleta, o de Suïssa i Alemanya entre el 15-25%, però efectivament la única política viable de mobilitat urbana és la reducció del automòbil en relació als altres mitjans, transport públic, bici i caminar. Oblidar-se d’un dels QUATRE, es com construir una taula de tres potes, s’aguanta, però sempre serà una mala taula.

Deixa un comentari...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s