demostració estàtica Diagonal

el proper diumenge 2 de maig al matí, la plataforma Diagonal per a Tothom organitzarà una demostració estàtica per comparar la capacitat de la mobilitat sostenible amb la del vehicle privat

simularem el transport de 200 passatgers comparant 4 fotos, i per fer-ho necessitarem 175 cotxes (foto 1), 1 tramvia – catifa (foto 2), 3 autobusos (foto 3), i 200 persones a peu, amb patins o en bicicleta (foto 4)

demostració estàtica Diagonal

aquesta prova es va celebrar a Estrasburg l’any 1990 amb caràcter pedagògic, i des d’aleshores la ciutat compta amb una de les xarxes de transport públic més important d’Europa

detalls de la convocatòria i instruccions aquí

7 comments

  1. No van una mica apretats en aquest tranvia?
    I estem suposant que va una persona per cotxe.
    Poc realista aquest experiment. A mes el tramvia no et deixa a la porta.

  2. No més hi ha que mirar als cotxes del carrer. M´atreveria a dir que el 90 % els ocupa no més una persona.
    Si cadascu agafara un cotxe per moure´s fins a la porta de sa casa, on clavariem el cotxe? El benefici de agafar un transport pùblic que no contamina estalviant-se el parquing, segur i més histories, no te comparaciò amb el de tindre cotxe.
    Molt bona idea, a vore quan es conscient la gent de que agafar el automovil es una decisió insostenible i insolidaria (contaminaciò, soroll, espai, negoci del petroli, un recurs que no tenim i que genera conflictes entre països…)

  3. Deixant apart de que soc paridaria de deixae la Diagonal tal com està, ara no es el moment de fer aquesta important despesa.
    Senyor Hereu, ajuda a les families necesitades que estan perdent les seves llars per manca de posivilitats per pagar hipoteques o lloguers, ara no es el moment!!!

  4. el tramvia és per ús en recorreguts curts. la majoria de desplaçaments per diagonal són per recorreguts llargs i un destí en la seva quasi totalitat lluny de la diagonal

Deixa un comentari...